همشاگردي سلام
+41
jasonbourne
Heidii
Mihakralj
zerocold
Heidi
sorena0831
Clover
kurosh
kazvash
Farzad1
pooria.kianoush
Ali-Nostalgic
mohammad
Ishpateka
saeeds1360
erfan
arman
ali71
stalker
Negin 2
آزاده
59
fazel1994
barbod58
kave
Marcello
faridonline
sahra_7
mahmood2510
S@M
Indiana Jones
tisto
ariangirl
mld_msm
shahaby
@p@d@n@
Shervin
SMAM
siavash
Emiliano
babak
45 مشترك
صفحه 14 از 29
صفحه 14 از 29 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 21 ... 29
رد: همشاگردي سلام
1. سلام.
2. ادامه ی حرف M:
3. از "باران" جون هم قبلاً عکس گذاشته بودم؛ اما، اینو حیفم اومد باهاتون به اشتراک نذارم. خودم اینو چند روز پیش تو یه سایت دیدم:
4. و این هم "آشا محرابی":
.............................................................................................
5. "عرفان" عزیز، من هم وقتی به کتاب ریاضی 1360 نگاه می کردم، دقیقاً مثل "نگین" فقط سکه ها و مدادهاش برام آشنا می زد. این کتاب به احتمال خیلی زیاد دقیقاً همون ورژن قبل از انقلاب می بایست باشه؛ چون، اونی، که ما دیدیم، رنگی و قطع وزیری (بزرگ) بود.
نقاشی های خوشگل پسر و دخترا دقیقاً مثل کتاب زبان هایی می مونه، که من از داداشم گرفته بودم و مربوط به قبل از 1357 بود.
6. تنها عکس از کتابی، که ما خوندیم، تو اینترنت این بود:
7. این هم جلدش عکساییه، که ما تو کتابامون داشتیم:
8. به هر حال، شاید برای شما، که به احتمال زیاد متولد 50 تا 55 هستید، این کتاب آشنا بوده و حکماً برای خیلی ها گنجینه ایف، که با هیچی عوض نمی کنن.
قدر زحماتتون رو می دونیم و دستتون رو می فشارم، دوست عزیزم.
Emiliano- تعداد پستها : 1670
بخش دهم تصویر زندگی در دهه 60 (ابزار-لوازم آرایشی بهداشتی مردانه و زنانه)
ساکها و چمدانهای سفر
چراغ قوه های قدیمی
با اوج گرفتن مصرف لامپهای کم مصرف،لامپهای رشته ای هم به دنیای نوستالژیک وارد شدند.
این هم لامپهای قدیمی و جدید در کنار هم
مهتابی ها که آنها هم در حال انقراض هستند.
دسته درهای قدیمی
قفلهای قدیمی
اگر پدر یا عمو یا اطرافیان شما سیگاری بوده اند حتما در کودکی جا سیگاریهای فلزی را دیده اید.
دفترچه های یادداشت قدیمی
در دهه 60 خبری از ژلهای اصلاح نبود و آقایان برای صفا دادن صورتشان از خمیر ریش استفاده می کردند .تیغها هم فلزی بودند .انگار آن موقع بیشتر رعایت محیط زیست را می کردند و کمتر اثری از ابزار پلاستیکی بود.
این هم قابل توجه دختر کوچولوهای قدیم که حالا بانو شده اند.جعبه جواهرات که اکثرا منقش به طرحهای ویکتوریا و سلطنتی (رویال) یا انواع گلها بود
این بخش تقدیم ویژه به دوستان عزیزم صحرا و آریان گرل.
آیینه های کیفی با همان طرحهای ویکتوریا
اگر یادتان باشد اکثر رژ لب های آن زمان فلزی و به رنگ طلایی بودند.خیلی جستجو کردم تا این عکسها را برای ادای مطلب پیدا کردم.
آینه های دستی روی میز توالت
انواع شانه های قدیمی
یکی از موارد نایاب ، کیفهای دستی خانمها بود که با پیدا کردن عکسهاشون خیلی شگفت زده شدم.کیفهای خاک خورده ای که بجز در گنجه ها نمی توان آنها را یافت.وقتی بچه بودیم با خودمان می گفتیم وقتی بزرگ بشم از این کیفها می خرم.غافل از اینکه سالها می گذرد و مدلها هزار بار عوض میشود و دست ما هیچ وقت به کیفهایی که آرزوی داشتنشون رو داشتیم نمی رسد.
دوستان گرامی احتمالا از بزرگترها شنیده اید که در دهه 60 و قبل از آن در خوزستان بخصوص آبادان و خرمشهر بازاری به نام کویتی ها وجود داشت که مرکز عرضه اجناس خارجیی بود که از کویت به ایران وارد میشد.از طرفی به دلیل رفت و آمد یا سکونت انگلیسیها در آبادان به دلیل تاسیسات پتروشیمی ،فروش اجناس انگلیسی نیز رونق زیادی داشت. جالب است بدانید که حضور انگلیسیها در آبادان تا جایی پر رنگ بود که حتی در دایره واژگانی که مردم عامیانه استفاده می کردند نیز موثر بود بطوریکه تاکنون نیز استفاده از این کلمات در خانواده های آبادانی رایج شده مثلا استفاده از کلماتی همچون تمامه(گوجه)، کوپ(فنجان)،لین (کوچه)،استور (فروشگاه)،اُرد(دستور) و خیلی کلمات دیگر .(پیشنهاد می کنم برای آشنایی بیشتر با فرهنگ مردم آبادان خرمشهر کتاب «من چراغها را خاموش می کنم» نوشته رویا پیرزاد را مطالعه کنید)
از طرفی دکلمهء بسیار زیبا و خاطره انگیز مشهور به «صدا میاد» با صدای زنده یاد محمد صادق زاده، شاعر و گویندهء خوب آبادانی، در دههء چهل خورشیدی هنوز هم در یاد و خاطر بسیاری از مردم آبادان و خصوصاً آنان که حال و هوای آن روزهای آبادان و بویژه روزهای سراسر التهاب ملی شدن صنعت نفت را بیاد می آورند زنده و خاطره ساز است.محمد صادق زاده،که در سال 1369 دارفانی را وداع گفت،علیرغم سروده های بسیار زیاد و زیبای خود،متاسفانه کتاب و مکتوبی از خود به جای نگذاشت ولی در عوض این دکلمه که فقط یک بار از رادیو نفت ملی در آبادان پخش گردید،برای همیشه نام او را در فرهنگ و ادبیات جنوب و آبادان جاودانه ساخت.
این هم دکلمه آقای صادق زاده راجع به آبادان دهه 50 (برای دانلود از لینک کمکی استفاده کنید)
http://www.obodan.com/1388/09/post_43.php
پیرو تشریح فوق باید عرض کنم که مادر بنده نیز به فراخور اصالت و سکونتی که در آبادان داشت از اجناس انگلیسی و کویتی بی بهره نبود. در نتیجه سالها پیش تعدادی از این وسایل را به من پیشکش کرد و من با رسیدن به این بخش از عکسهای تصویر زندگی در دهه 60، آنها را کنار هم گذاشته و عکسهای زیر را آماده کردم.
دکمه های قدیمی
دکمه های پایه دار را یادتان هست که از پارچه منگنه می شدند و اکثرا در مانتو یا پیرهن های زنانه کاربرد داشتند؟
ادامه دارد.......
ساکها و چمدانهای سفر
چراغ قوه های قدیمی
با اوج گرفتن مصرف لامپهای کم مصرف،لامپهای رشته ای هم به دنیای نوستالژیک وارد شدند.
این هم لامپهای قدیمی و جدید در کنار هم
مهتابی ها که آنها هم در حال انقراض هستند.
دسته درهای قدیمی
قفلهای قدیمی
اگر پدر یا عمو یا اطرافیان شما سیگاری بوده اند حتما در کودکی جا سیگاریهای فلزی را دیده اید.
دفترچه های یادداشت قدیمی
در دهه 60 خبری از ژلهای اصلاح نبود و آقایان برای صفا دادن صورتشان از خمیر ریش استفاده می کردند .تیغها هم فلزی بودند .انگار آن موقع بیشتر رعایت محیط زیست را می کردند و کمتر اثری از ابزار پلاستیکی بود.
این هم قابل توجه دختر کوچولوهای قدیم که حالا بانو شده اند.جعبه جواهرات که اکثرا منقش به طرحهای ویکتوریا و سلطنتی (رویال) یا انواع گلها بود
این بخش تقدیم ویژه به دوستان عزیزم صحرا و آریان گرل.
آیینه های کیفی با همان طرحهای ویکتوریا
اگر یادتان باشد اکثر رژ لب های آن زمان فلزی و به رنگ طلایی بودند.خیلی جستجو کردم تا این عکسها را برای ادای مطلب پیدا کردم.
آینه های دستی روی میز توالت
انواع شانه های قدیمی
یکی از موارد نایاب ، کیفهای دستی خانمها بود که با پیدا کردن عکسهاشون خیلی شگفت زده شدم.کیفهای خاک خورده ای که بجز در گنجه ها نمی توان آنها را یافت.وقتی بچه بودیم با خودمان می گفتیم وقتی بزرگ بشم از این کیفها می خرم.غافل از اینکه سالها می گذرد و مدلها هزار بار عوض میشود و دست ما هیچ وقت به کیفهایی که آرزوی داشتنشون رو داشتیم نمی رسد.
دوستان گرامی احتمالا از بزرگترها شنیده اید که در دهه 60 و قبل از آن در خوزستان بخصوص آبادان و خرمشهر بازاری به نام کویتی ها وجود داشت که مرکز عرضه اجناس خارجیی بود که از کویت به ایران وارد میشد.از طرفی به دلیل رفت و آمد یا سکونت انگلیسیها در آبادان به دلیل تاسیسات پتروشیمی ،فروش اجناس انگلیسی نیز رونق زیادی داشت. جالب است بدانید که حضور انگلیسیها در آبادان تا جایی پر رنگ بود که حتی در دایره واژگانی که مردم عامیانه استفاده می کردند نیز موثر بود بطوریکه تاکنون نیز استفاده از این کلمات در خانواده های آبادانی رایج شده مثلا استفاده از کلماتی همچون تمامه(گوجه)، کوپ(فنجان)،لین (کوچه)،استور (فروشگاه)،اُرد(دستور) و خیلی کلمات دیگر .(پیشنهاد می کنم برای آشنایی بیشتر با فرهنگ مردم آبادان خرمشهر کتاب «من چراغها را خاموش می کنم» نوشته رویا پیرزاد را مطالعه کنید)
از طرفی دکلمهء بسیار زیبا و خاطره انگیز مشهور به «صدا میاد» با صدای زنده یاد محمد صادق زاده، شاعر و گویندهء خوب آبادانی، در دههء چهل خورشیدی هنوز هم در یاد و خاطر بسیاری از مردم آبادان و خصوصاً آنان که حال و هوای آن روزهای آبادان و بویژه روزهای سراسر التهاب ملی شدن صنعت نفت را بیاد می آورند زنده و خاطره ساز است.محمد صادق زاده،که در سال 1369 دارفانی را وداع گفت،علیرغم سروده های بسیار زیاد و زیبای خود،متاسفانه کتاب و مکتوبی از خود به جای نگذاشت ولی در عوض این دکلمه که فقط یک بار از رادیو نفت ملی در آبادان پخش گردید،برای همیشه نام او را در فرهنگ و ادبیات جنوب و آبادان جاودانه ساخت.
این هم دکلمه آقای صادق زاده راجع به آبادان دهه 50 (برای دانلود از لینک کمکی استفاده کنید)
http://www.obodan.com/1388/09/post_43.php
پیرو تشریح فوق باید عرض کنم که مادر بنده نیز به فراخور اصالت و سکونتی که در آبادان داشت از اجناس انگلیسی و کویتی بی بهره نبود. در نتیجه سالها پیش تعدادی از این وسایل را به من پیشکش کرد و من با رسیدن به این بخش از عکسهای تصویر زندگی در دهه 60، آنها را کنار هم گذاشته و عکسهای زیر را آماده کردم.
دکمه های قدیمی
دکمه های پایه دار را یادتان هست که از پارچه منگنه می شدند و اکثرا در مانتو یا پیرهن های زنانه کاربرد داشتند؟
ادامه دارد.......
Negin 2- تعداد پستها : 244
اين مطلب آخرين بار توسط Negin 2 در الإثنين يناير 30, 2012 3:30 am ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
erfan نوشته است:سلام دوستان
گنجي بدستم رسيد كه خيلي مرا شاد كرد، مرا به گذشته هاي دور برد و خيلي از خاطرات فراموش شده آن زمان را برايم زنده كرد.
اين گنج را در اين فروم مي گذارم تا شما را نيز در شادي اين خاطرات سهيم كنم.
كتاب رياضي اول دبستان ، اولين كتابي كه به ما حساب و كتاب ياد داد تقديم به شما خوبان
لينك دانلود:
http://s2.picofile.com/file/7249754080/math1.pdf.html
پاينده باشيد
واقعا" عالی بود. مرسی. فقط نمیدونم همین 108 صفحه بود یا نه ؟ مطمئنم کتاب ما (1358) دو صفحه تمرین داشت یکی کامل واسه جمع یکی واسه تفریق که آخرای کتاب بود و گوشه یکی از این صفحه ها نقاشی یه عقاب در حال شکار بود که تو این کتاب ندیدم
Ishpateka- تعداد پستها : 21
آدرس پستي : ishpateka@yahoo.com
سلام
در دهه 60 كيت ها و مدارهاي الكترونيكي و ساخت آنها خيلي طرفدار داشت. نقشه مدار بلبل الكترونيك كه مربوط به شركت مهران كيت است به شما تقديم مي گردد.
اميدوارم خاطرات خوش آن دوران را براي شما زنده كند.
فايل اين مدار براي دانلود:
http://s1.picofile.com/file/7274387632/bolbol.pdf.html
erfan- تعداد پستها : 119
1. سلام.
2. ادامه ی افراد معروف:
3. بدون شرح
erfan نوشته است:
سلام
در دهه 60 كيت ها و مدارهاي الكترونيكي و ساخت آنها خيلي طرفدار داشت. نقشه مدار بلبل الكترونيك كه مربوط به شركت مهران كيت است به شما تقديم مي گردد.
اميدوارم خاطرات خوش آن دوران را براي شما زنده كند.
فايل اين مدار براي دانلود:
http://s1.picofile.com/file/7274387632/bolbol.pdf.html
4. بی نظیر بود، "عرفان" عزیز. دستتون درد نکنه.
سلام
يك مدار الكترونيكي ديگر تقديم به شما دوستان
راديو گوشي دو ترانزيستوري از شركت مهران كيت
لينك دانلود:
http://s2.picofile.com/file/7282896234/radio.pdf.html
يك مدار الكترونيكي ديگر تقديم به شما دوستان
راديو گوشي دو ترانزيستوري از شركت مهران كيت
لينك دانلود:
http://s2.picofile.com/file/7282896234/radio.pdf.html
نکوداشت فرشید مثقالی و منوچهر درفشه در خانه هنرمندان ایران
سلام به همه دوستان
امروز بعد از ظهر يه سر به خانههنرمندان خيابان ايرانشهر زدم. گويا امروز (جمعه) ساعت 18 تا 20 (يعني همين الان!) قراره گراميداشتي براي دو هنرمند پيشكسوت تصويرگري برگزار بشه. فرشيد مثقالي (كه مطمئناً معرف حضورتون هست) و منوچهر درفشه (تصويرگر كتابهاي درسي دوران ابتدايي و راهنمايي ما). نمايشگاهي از آثار اين دو نفر و ساير تصويرگران كتاب و همچنين كتابهاي كميك استريپ فارسي هم بود.
من بخصوص از نمايشگاه آثار «منوچهر درفشه» لذت بردم. ديدن اصل نقاشيهايي كه توي كتابهاي درسي علوم، ديني و قرآن و تاريخ ميديديم (و حتي اونهاييكه براي اين منظور تهيه شده بودند ولي به دلايل مختلف از اونها استفاده نشده بود) واقعاً جالب بود.
شرمنده كه دير خبر ميدم، چون خودم هم اتفاقي اونجا رفته بودن؛ ولي اگه مسيرتون اون سمتها بود و فرصت داشتيد حتماً يه سر بزنيد.
لينك به خبرنامه خانه هنرمندان:
http://iranartistsnews.com/1390/11/27/000661.html
خوش باشيد
mohammad- تعداد پستها : 68
سلام
مدار الكترونيكي پري آمپليفاير هد از شركت مهران كيت تقديم به شما
لينك دانلود:
http://s1.picofile.com/file/7300161719/pre_ample.pdf.html
مدار الكترونيكي پري آمپليفاير هد از شركت مهران كيت تقديم به شما
لينك دانلود:
http://s1.picofile.com/file/7300161719/pre_ample.pdf.html
mohammad نوشته است:
سلام به همه دوستان
امروز بعد از ظهر يه سر به خانههنرمندان خيابان ايرانشهر زدم. گويا امروز (جمعه) ساعت 18 تا 20 (يعني همين الان!) قراره گراميداشتي براي دو هنرمند پيشكسوت تصويرگري برگزار بشه. فرشيد مثقالي (كه مطمئناً معرف حضورتون هست) و منوچهر درفشه (تصويرگر كتابهاي درسي دوران ابتدايي و راهنمايي ما). نمايشگاهي از آثار اين دو نفر و ساير تصويرگران كتاب و همچنين كتابهاي كميك استريپ فارسي هم بود.
من بخصوص از نمايشگاه آثار «منوچهر درفشه» لذت بردم. ديدن اصل نقاشيهايي كه توي كتابهاي درسي علوم، ديني و قرآن و تاريخ ميديديم (و حتي اونهاييكه براي اين منظور تهيه شده بودند ولي به دلايل مختلف از اونها استفاده نشده بود) واقعاً جالب بود.
شرمنده كه دير خبر ميدم، چون خودم هم اتفاقي اونجا رفته بودن؛ ولي اگه مسيرتون اون سمتها بود و فرصت داشتيد حتماً يه سر بزنيد.
لينك به خبرنامه خانه هنرمندان:
http://iranartistsnews.com/1390/11/27/000661.html
خوش باشيد
1. سلام "محمد" عزیز. مشتاق دیدار!
2. ای کاش چن تا عکس با گوشیت می گرفتی، تا لااقل ما نصف العیش شیم.
.........................
3. "عرفان" عزیز، از تو هم بخاطر کیت های خاطره انگیزت خیلی خیلی ممنونم.
.........................
4. ادامه ی حروف M و N:
بخش یازدهم تصویر زندگی در دهه 60 (عکاسی-پست-پول و اوراق بهادار)
قاب عکسهای قدیمی
آلبومهای قدیمی
URL=http://up5.iranblog.com/viewer.php?file=47655084924347569945.jpg][/URL]
یادش بخیر سینما رفتن با خانواده
بوفه سینما
نامه هایی که با دل و جان نوشته می شد و بعد از مدت مدیدی به دست گیرنده می رسید.اما تاثیر کلمه به کلمه آن تا مدتها در جان باقی می ماند.ناه ای که با صرف وقت تهیه و فرستاده میشد و نامه های دنیای مجازی امروز : کوتاه-سریع الانتقال و بیشتر برای رفع تکلیف تا احوالپرسی های مرسوم آن زمان
طعم شیرین چسب نامه ها
دستگاه تلگراف
آلبومهای تمبر
صفوف طولانی بانک
قدیمها اگر کسی پول زیادی از بانک می گرفت باید اینگونه روانه منزل میشد .
...و حالا.
در بچگی چقدر چرخیدن در دربهای چرخان بانکها برایمان لذتبخش بود.
اوراق بهادار
دفترچه های بسیج خانوار
ادامه دارد.......
قاب عکسهای قدیمی
آلبومهای قدیمی
URL=http://up5.iranblog.com/viewer.php?file=47655084924347569945.jpg][/URL]
یادش بخیر سینما رفتن با خانواده
بوفه سینما
نامه هایی که با دل و جان نوشته می شد و بعد از مدت مدیدی به دست گیرنده می رسید.اما تاثیر کلمه به کلمه آن تا مدتها در جان باقی می ماند.ناه ای که با صرف وقت تهیه و فرستاده میشد و نامه های دنیای مجازی امروز : کوتاه-سریع الانتقال و بیشتر برای رفع تکلیف تا احوالپرسی های مرسوم آن زمان
طعم شیرین چسب نامه ها
دستگاه تلگراف
آلبومهای تمبر
صفوف طولانی بانک
قدیمها اگر کسی پول زیادی از بانک می گرفت باید اینگونه روانه منزل میشد .
...و حالا.
در بچگی چقدر چرخیدن در دربهای چرخان بانکها برایمان لذتبخش بود.
اوراق بهادار
دفترچه های بسیج خانوار
ادامه دارد.......
عرفان عزیز کتاب ریاضی بسیار جالب بود
هرچند کتاب من هم نقاشی هاش فرق داشت
فقط دسته های کبریت و پول ها مشترک بود
یادمه ریاضی ما اینطوری بود که مثلا : جوجه سمت راست را رنگ کنید
آه ... آرزو دارم کتا ب ریاضی دوم دبستان رو دوباره ورق میزدم
کلا کتابهای کلاس دوم دبستان خیلی خیلی برام عزیزه نمیدونم چرا
هرچند کتاب من هم نقاشی هاش فرق داشت
فقط دسته های کبریت و پول ها مشترک بود
یادمه ریاضی ما اینطوری بود که مثلا : جوجه سمت راست را رنگ کنید
آه ... آرزو دارم کتا ب ریاضی دوم دبستان رو دوباره ورق میزدم
کلا کتابهای کلاس دوم دبستان خیلی خیلی برام عزیزه نمیدونم چرا
ariangirl- تعداد پستها : 201
نگین ! نگین ! نگین !!
اینقدر تند و تند عکس گذاشتی که میترسم گنجینه ات تمام بشه و مثل 59 عزیز تصمیم به رفتن بگیری
خیلی عکسهای قشنگی گذاشتی
به خصوص بخش دخترانه و زنانه عکسها که واقعا خاطرات زیادی رو زنده کردن
مامان من هم از اون کیفهای منجوق دوزی شده داشت
و البته اکثر اشیا تو خونه ما هم بودن طبیعتا ....
ممنون از زحماتی که میکشی دوست خوبم
اینقدر تند و تند عکس گذاشتی که میترسم گنجینه ات تمام بشه و مثل 59 عزیز تصمیم به رفتن بگیری
خیلی عکسهای قشنگی گذاشتی
ariangirl- تعداد پستها : 201
ariangirl نوشته است:نگین ! نگین ! نگین !!
خیلی عکسهای قشنگی گذاشتی
سلام دوست عزیزم.خیلی خوشحالم که عکسها رو پسندیدی.نه نگران نباش همیشه بهانه ای برای سر زدن به اینجا پیدا می کنیم و از خاطرات طلایی مون فاصله نمی گیریم.ممنونم از توجهت.بیشتر اینجا سر بزن.موفق باشی خانومی.
1. سلام.
2. بدون شرح و در ادامه ی عکس های بالا:
http://upload.tuningtalk.com/upload/(15).jpg
http://upload.tuningtalk.com/upload/(16).jpg
http://upload.tuningtalk.com/upload/(17).jpg
Ali-Nostalgic نوشته است:
تصاوير بيشتر در لينك زير:
http://wearefisk.com/2010/01/glance-iran-textbooks-1980s/
بسیار بسیار جالب و دیدنی بود.عکسهای نابی که تا به حال خیلی دنبالشان گشته بودیم.واقعا زحمت کشیدید.موفق باشید.
صفحه 14 از 29 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 21 ... 29
مواضيع مماثلة
» برنامه های كودك و نوجوان تلويزيون ايران از گذشته تا اکنون
» کتابها , داستانها , نوار قصه ها و مجلات دوران کودکی(مصور - کاست و ...)
» مجلات قدیمی
» امواج صوتي گمشده (مخصوص كليپهاي صوتي از كارتونها، سريالها، فيلمهاي قديمي كودك و نوجوان و رادیو)
» فیلمها و برنامه های تلویزیونی روی طاقچه ذهن کودکی
» کتابها , داستانها , نوار قصه ها و مجلات دوران کودکی(مصور - کاست و ...)
» مجلات قدیمی
» امواج صوتي گمشده (مخصوص كليپهاي صوتي از كارتونها، سريالها، فيلمهاي قديمي كودك و نوجوان و رادیو)
» فیلمها و برنامه های تلویزیونی روی طاقچه ذهن کودکی
صفحه 14 از 29